Пластуни в Раді передали Віфлеємський вогонь миру

19 грудня Українські скаути з організації "Пласт" принесли під купол Верховної Ради вогонь миру з міста Вифлеєм

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Шановні народні депутати, для пластунів це стало гарною традицією - передавати щороку Віфлеємський вогонь миру до Верховної Ради, для нас це велика честь. Віфлеємський вогонь миру - це важливий Різдвяний символ і пластуни вже 20 років поширюють його в школи, церкви, державні установи, громадські організації і на Донбас, на передову для того, щоб він символічно зігрівав наших воїнів. Дуже важливо, щоб цей вогник, як символ Різдва, потрапив до кожного, хто у ці різдвяні дні не може бути вдома, у колі родини", - сказала представник "Пласту".

Після цього українські скаути заспівали народним депутатам пісню про вифлеємський вогонь.

За її словами, рівно 30 року тому у 1988 році у підпільній молодіжній газеті "Спадщина" Андрій Парубій написав статтю про потреби відродження молодіжної скаутської організації "Пласт". Так, вони подякували голові Верховної Ради України за підтримку українського скаутського міжнародного руху, а також усім нардепам, які усвідомлюють важливість підтримки молодіжного скаутського руху.

"Ми хочемо передати голові Верховної Ради та всьому парламенту цей Віфлеємський вогонь як символ любові, добра та єдності. Нехай він вас надихає на мудрі рішення для блага нашої держави, а також дарує різдвяну радість в очікуванні народження Христа", - сказала скаут.