РосЗМІ приписали цитати конгресмену США, пославшись на сайт з мемами, - ЗМІ

Російське інформаційне агентство "РИА Новости" сфабрикували фейк про американського конгресмена Александрію Окасіо-Кортес

Про це повідомляє TJournal.

Російське інформаційне агентство "РИА Новости" опублікувало колонку, присвячену нещодавно обраній в Конгрес США демократці Александрія Окасіо-Кортес. Автор колонки під назвою "1941-го німці скинули на нас атомну бомбу": хто тепер керує в США" приписав політику слова, яких вона ніколи не вимовляла, пославшись на сайт з мемами.

Зокрема, політичний оглядач агенства "Росія Сегодня" Дмитро Косирєв написав, що Окасіо-Кортес, якій всього 28 років, нібито прославилася "феєричним невіглаством". Він написав, що існує ряд сайтів, які колекціонують її висловлювання. Косирєв посилається, зокрема, на ресурс ocasiomemes.com, де збирають меми про конгресмена. 

Спираючись на меми, автор всерйоз приписав Окасіо-Кортес низку абсурдних цитат. Зокрема такі, як "Ніколи не забувайте, що 7 грудня 1941 року німці скинули атомну бомбу на Перл-Харбор", "Як ви вважаєте, людина коли-небудь прогуляється по Сонцю так, як вона це зробила на Місяці?", "Якщо ми даємо іммігрантам візи, чому не дати їм також Mastercard?".

Водночас, в описі сайту ocasiomemes.com йдеться, що це пародійний і сатиричний сайт, який ніяк не пов'язаний з самим політиком.

Творці сайту називають її "одним з найцікавіших, найенергійніших і найхаризматичніших представників Демократичної партії", втім, визнають, що "ніколи за неї не проголосують" через незгоду з її поглядами на економічні питання.

29-річна Олександрія Окасіо-Кортес обралася до Конгресу США від Нью-Йорка, і сьогодні є однією з найбільш відомих нових членів Палати представників.