СБУ не побачила причетність Ахметова, Королевської та Єфремова до фінансування "ЛДНР", - Ігор Луценко

Служба безпеки України не побачила в діях Рената Ахметова, Наталії Королевської та Олександра Єфремова злочин, а саме - фінансування тероризму

Постанову про закриття кримінального провадження опублікував журналіст та народний депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко у Facebook.

"Нарешті з трьох найдостойніших, найвидатніших сучасників наших, зі знаменитих співгромадян Ахметова Рината Леонідовича, Королевської Наталії Юріївни та Єфремова Олександра Сергійовича знято звинувачення у фінансуванні тероризму", - зазначив Луценко.

Луценко сказав, що "ні відеосвідчення бувшого командира ахметівського батальйону Восток, ні слова будь-кого з кількох десятків допитаних у справі свідків не містили нічого, що б навіть віддалено натякало, що вказані екс-члени Партії Регіонів ніяким чином не працювали на дві сторони".

Він також додав, що Єфремов на певний час ще залишається у СІЗО

Підставою для перевірки стало те, що низка заводів на контрольованій бойовиками території не грабуються і не піддаються обстрілу, тим часом як сусідні будівлі стоять зруйновані.

"Почали розбиратися і зрозуміли, що хтось комусь за щось платить. Фактично такий бізнес на війні", - сказав Віктор Ягун (заступник голови СБУ).

За інформацією СБУ, є імовірність, що частина місцевих олігархів на Донбасі брала участь у фінансуванні тероризму, але це повинно довести слідство і встановити суд.