США оштрафували Google і Facebook на $455 тис. за порушення правил політичної реклами

У США суд штату Вашингтон зобов'язав компанії Google і Facebook виплатити $455 тис. для врегулювання претензій влади у справі про політичну рекламу

Про це повідомляє Associated press.

Генпрокурор штату Боб Фергюсон повідомив, що Google має виплатити 217 тис., а Facebook $238 тис. за двома судовими позовами, в яких компанії звинувачувалися в недотриманні законів штату про прозорість політичних оголошень.

Зокрема, компанії з 2013 року не виконували вимогу про збір, зберігання і публікацію інформації про замовників політичної реклами на інтернет-ресурсах.

У Генпрокуратурі заявили, що кандидати на політичні посади і політичні комітети заплатили за розміщення політичної реклами Google $1,5 млн, а Facebook – $5,1 млн.

Представник Facebook заявив у коментарі агенству, що компанія задоволена врегулюванням справи і має намір надалі виконувати вимоги штату.

Втім, у Google заявили, що компанія дотримувалася законів Вашингтона до червня, коли штат запровадив нові вимоги щодо розкриття інформації. Після цього Google припинив приймати політичну рекламу в штаті, тому що не міг дотримуватися нових правил.

Справу проти Facebook і Google в штаті Вашингтон завели в квітні після скарги групи жителів штату.