Сюмар виграла апеляцію, пов'язану зі справою нападу на журналістів "Схем"

Голова комітету з питань свободи слова й інформаційної політики Вікторія Сюмар виграла апеляцію за позовом нардепа Василія Німченка у справі, пов'язаній із перешкоджанням журналістам програми "Схеми"

Про це передає Еспресо.TV

Засідання апеляційного суду відбувалось у середу, 19 грудня.

"Ми виграли у Німченка (вважай у Медведчука) Апеляційний суд! Це означає що комітет зі свободи слова і надалі зможе заслуховувати справи порушень прав журналістів і захищати їхні права", - зазначила Сюмар у Facebook.

Вікторія Сюмар зазначила, що Комітет буде готуватися до того, що Німченко подасть оскарження цього рішення до Верховного суду України.

"Не зважаючи на те, що Німченко був членом Конституційного і Верховного судів України нее виключаю того, що скарга може розглядатися ну Верховному суді. Ми будемо до цього готуватися", - наголосила голова Комітету.

Зазначимо, що 7 квітня 2018 року Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики заслухав проміжні результати розслідування про напад охоронців Медведчука на журналістів програми "Схеми" біля VIP-терміналу аеропорту "Київ" 7 листопада 2017 року. 

Після цього, у квітні 2018 року, нардеп від Опозиційного блоку Василь Німченко подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва на пані Сюмар. Він попросив суд визнати протиправними втручання Сюмар у діяльність органів прокуратури, досудового слідства Нацполіції які здійснюють досудове розслідування у справі перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми "Схеми". 

У вересні Окружний суд Києва визнав дії Сюмар протиправними. У жовтні Сюмар подала апеляцію на це рішення.