ЄС надасть Україні 50 млн євро на підтримку реформи децентралізації

Європейський Союз продовжує програму U-LEAD з Європою та надасть Україні 50 млн євро на реалізацію другої фази програми децентралізації

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку.

"До кінця січня 2019 року спільно із міжнародними партнерами підготуємо операційний план дій-2020 і  запропонуємо структуру Центрального офісу реформ. В нас багато нових завдань — зокрема, опрацювання виборчого законодавства і картографічні роботи для моделювання процесів в областях", — наголосив віце-прем'єр, міністр відомства Геннадій Зубко.

За його словами, зараз перед країною й органами центральної та місцевої влади, парламентом, органами місцевого самоврядування стоїть низка завдань, виконання яких призведе до реалізації реформи децентралізації. Зубко додав, що це свідчитиме про формування нової територіальної основи та проведення виборів у 2020 році вже на новій адміністративно-територіальній карті України.

Віце-прем'єр заявив, що паралельно органи місцевого самоврядування, обласної державної адміністрації та ще понад 10 міністерств мають просуватися у формуванні міжрегіонального рівня і їх власних територіальних структур.