Американські сенатори критикують рішення про виведення військ з Сирії

У США група сенаторів направила лист в адміністрацію президента Дональда Трампа, в якому критикують рішення про виведення військ з Сирії

Авторами документа виступили сенатори-республіканці Ліндсі Грем, Том Коттон, Марко Рубіо, Джоні Ернст, а також представник Демократичної партії Джинн Шейхін і безпартійний сенатор Ангус Кінг.

Сенатори вказують, що зараз виведення контингенту з Сирії "передчасне" і є "дорогою помилкою", яка не тільки загрожує безпеці США, але також "надає сміливості" терористичному угрупованню Ісламська держава, президенту Сирії Башару Асаду, Ірану і Росії.

У листі йдеться, що Іран і РФ використовують конфлікт в Сирії "як сцену для посилення свого впливу в регіоні". За словами сенаторів, "будь-яка ознака слабкості, помічена Іраном або Росією, призведе лише до збільшення їхньої присутності в регіоні і зниження довіри з боку наших партнерів і союзників".

Адміністрація Трампа "не повинна повторити помилки" своїх попередниць, йдеться в документі.

Члени Сенату закликають главу держави переглянути рішення про виведення військ, щоб забезпечити збереження стратегічних інтересів нашої нації.

Нагадаємо, в Білому домі підтвердили початок виведення американських військовослужбовців з Сирії після того, як президент Дональд Трамп заявив про перемогу США над бойовиками Ісламської держави в Сирії.

Чисельність контингенту США в Сирії становить близько двох тисяч військовослужбовців.

За даними ЗМІ, виведення американських військ з Сирії може тривати від двох до трьох місяців.