У Рівному пацієнт побив лікаря, зламав ніс санітарці та випав із вікна

У міській лікарні Рівного 26-річний пацієнт побив лікарку, зламав ніс санітарці, а потім випав з вікна четвертого поверху

Про це повідомляє ТСН.

"Він був контактний, адекватний, у свідомості. Надійшов він після судомного нападу вперше в житті, тому був госпіталізований", - пояснила завідувачка неврологічного відділення Рівненської міської лікарні Наталя Сисоєва.

Але вже увечері пацієнт почав бити плафони, порізав собі руки склом. Медики прив’язали чоловіка до ліжка. Вони сказали, що пацієнт почав гризти пальці, руки і жалюзі.

Далі він вирвався та накинувся на медиків, зокрема, побив жінок, які були присутні у палаті. Потім побіг до іншої палати та виліз на карниз по той бік вікна. Лікарі почали телефонувати у всі екстрені служби.

Чоловік не стрибнув, втім, не втримався і впав з висоти четвертого поверху. Медики зазначили, що пацієнт дивом не вдарився головою об бетонну конструкцію, тому й вижив. Пацієнта терміново доправили до реанімації, тепер у нього попереду місяці лікування та реабілітації.

"Важка травма, скелетна травма, забій грудної клітки, переломи стегна, ліктя, тазу. Спілкується, пояснює, що болить, але не контролює свої емоції", - сказав лікар-ординатор реанімації Андрій Захарук. 

Наразі лікарі не дозволяють спілкуватися з пацієнтом, адже йому необхідна спершу допомога психіатра. За словами завідувачки, пацієнти сказали, що не бачили подібних ситуацій в самих кривавих фільмів жахів. Вони також сказали, що питання безпеки лікарів та пацієнтів обговорюється не один раз, адже охорони у лікарні немає.