Медведчук заявив, що зустрічається з Путіним на прохання Порошенка

Лідер проросійського руху "Український вибір" Віктор Медведчук заявив, що нещодавно зустрічався з президентом РФ Володимиром Путіним, з яким обговорив ряд українських питань, зокрема, звільнення моряків

Про це він розповів в ефірі телеканалу "Россия-1", коментуючи слова Путіна про те, що він прилітав до Москви з варіантами обміну українських моряків, передає "Українська правда".

За його словами, така зустріч відбулася кілька днів тому.

"Я зустрічався з президентом Росії з питання не обміну, а звільнення українських моряків, оскільки це питання зараз актуальне не лише в Україні, але й в усьому світі", - сказав кум Путіна.

Він також сказав, що процес звільнення українських моряків може початися лише після завершення слідства у судових процедур, як це було з Надією Савченко та іншими політв’язнями у Росії.

Медведчук додав, що буде і надалі проводити переговори з цього питання.

На питання ведучої, про що ще Медведчук спілкується з путіним, як "єдиний спільний міст" між Україною і Росією, той відповів, що обговорювали і багато інших питань, зокрема, питання припинення бойових дій на Донбасі.

Він також сказав, що попри складні стосунки нинішньої влади України з російським керівництвом, особисто він не припиняє переговорний процес і буде надалі підтримувати контакти.

"В першу чергу я це роблю на прохання, а не за дорученням президента Порошенка. І я це роблю, бо це у моїх інтересах, і в інтересах моєї країни...тим більше, що я можу це робити", - сказав він.