Сирійські курди можуть припинити боротьбу з "ІД" у разі наступу Туреччини

Сирійські курди можуть припинити бойові операції проти решти бойовиків "Ісламської держави" в Сирії і передислокуватися в район турецького кордону в разі наступу з боку Туреччини

Про це 21 грудня заявила один з лідерів сирійських курдів, співголова Ради Демократичної Сирії Ільхам Ахмад під час переговорів з представниками Франції щодо планованого виведення американських військ з Сирії, передає Daily Mail.

Вона попередила, що ймовірний наступ армії Туреччини на підконтрольні сирійським курдам території може призвести до припинення битви проти терористичної організації "ІД" в Сирії.

"Ми продовжимо нашу місію, але протистояти тероризму буде складно, тому що наші сили будуть змушені відійти від лінії фронту в Дайрі-ез-Заурі, щоб зайняти позиції на кордоні з Туреччиною для контрудару в разі нападу [з боку турецької армії]", - сказала вона.

Ільхам Ахмад також висловила побоювання, що сирійські курди можуть "втратити контроль над ситуацією" навколо в'язниць, де утримують іноземних бойовиків "ІД", в тому числі можлива втеча майже 1000 джихадистів. Вона попередила, що осередки "ІД", які залишилися, можуть скористатися виведенням військ США для перегрупування, а Туреччина може продовжити свій наступ на самопроголошену курдську автономію Рожава.

У зв'язку з цим Ільхам Ахмад попросила офіційний Париж про дипломатичну і військову підтримку для "забезпечення миру і стабільності в регіоні".