Український моряк Костишин назвав себе військовополоненим і попросив перекладача

Захоплений росіянами в районі Керченської протоки український моряк Владислав Костишин назвав себе військовополоненим і заявив, що потребує послуг перекладача

Про це повідомив у Facebook адвокат Костишина Олег Єлісєєв.

"Вчора я вперше зустрівся зі своїм підзахисним Владиславом Костишиним - старшиною 1 статті з МБАК "Нікополь". Цього ж дня відбулися слідчі дії з його участю, під час яких він заявив під протокол, що визнає себе військовополоненим і потребує послуг перекладача", - написав Єлісєєв.

Адвокат додав, що Костишин гідно витримує ув'язнення і добре себе почуває.

"В іншому Владислав почувається добре і тримається молодцем, як і личить справжньому військовослужбовцю. Дуже скромний у своїх бажаннях і потребах. Очі ось тільки втомлені й сумні. Переживає зараз не за себе, а за свою країну і своїх рідних і близьких. Моя з ним зустріч почалася з його запитань про сім'ю і останні події в Україні. На жаль, але по телевізору він багато чого побачити не може, та й погано розмовляє російською мовою. Дуже зрадів української мови від мене і тому, що тепер знає про те, що відбувається у світі. Під час наступної зустрічі обов'язково порадую його новиною, що його улюблений боксер Василь Ломаченко переміг у бою. І так, я обіцяв йому передати привіт і велике спасибі всім, хто його знає і підтримує, що я із задоволенням тут і роблю", - написав адвокат.

Раніше повідомлялося, що вже 10 захоплених Росією моряків оголосили, що вони військовополонені.