Церква Московського патріархату в Україні відмовляється змінювати свою назву

В Українській православній церкві Московського патріархату поки що не бачать підстав для зміни назви

Про це голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП, архієпископ Климент (Вечеря) розповів в ефірі з Віталієм Портниковим на Радіо Свобода.

За його словами, наразі юридичний відділ Київської митрополії УПЦ МП аналізує законопроект, який нещодавно ухвалила Верховна Рада. Згідно з нимУПЦ (МП) має вказати в назві свою приналежність до Російської православної церкви.

"На сьогодні у нас є юридичний відділ Київської митрополії, який аналізує всі законодавчі ініціативи. Ми поки що не спостерігаємо ніяких питань, які примушували б сьогодні вже кинутися і стрімголов змінювати щось у своїх статутних документах. У статуті, який зареєстрований в Україні і діє, написано, що УПЦ є самокерованою церквою. У нас не те, що в державі-агресорі, а в жодній іншій закордонній державі не знаходиться центр", - зазначив архієпископ Климент (Вечеря).​

​Він також відкинув звинувачення, що УПЦ МП нібито виступає на боці Росії у питаннях Криму і Донбасу.

"Ви не чули заяви УПЦ про те, що вона не визнає анексії Криму, що засуджує все те, що відбувається на Донбасі, закликала у тому числі і керівника російської держави припинити цю агресію? УПЦ неодноразово наголошувала, що повністю підтримує всі ініціативи української держави, які стосуються визначення у тому числі й дефініцій, пов’язаних з тим, що відбувається на сході України", – заявив голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) Климент (Вечеря).