Рух Пушиліна в ОРДО очолив росіянин, котрий раніше займався "МММ"

Ватажок терористичного угруповання "ДНР" Денис Пушилін призначив Олексія Муратова керівником центрального виконкому підконтрольного йому руху "Донецька республіка"

 Таке рішення було оголошено 21 грудня 2018 року на з'їзді активу "ДР", що відбувся у загарбаному росіянами та найманцями українському місті Донецьк, передають Новости Донбасса.

На цій посаді Муратов замінив Наталію Волкову, яка стала "депутатом ДНР".

Олексій Муратов - громадянин Росії, був депутатом міста Курчатов Курської області від пропутінської політичної партії "Єдина Росія". Однак, у 2012 році він склав із себе депутатські повноваження і став функціонером фінансової піраміди "МММ".

"Прошу вас звільнити мене в зв'язку з тим, що зможу більш ефективно допомагати людям, розвиваючи соціальну мережу МММ", - написав Муратов в своїй заяві і уточнив, що цілі і завдання "Єдиної Росії" суперечать ідеям МММ.

Після цього Муратов вирушив розвивати "МММ" до Індії, однак там був затриманий поліцією штату Ассам за підозрою в шахрайстві. Росіянина випустили під заставу й, за інформацією ЗМІ, він нелегально залишив країну.

Наприкінці травня 2014 року Муратов оголосив себе "офіційним представником "ДНР" в Росії".

У січні 2018 року у своєму інтерв'ю для російського видання МК він назвався засновником криптовалюти prizm. 

Довідка

Пушилін є колишнім функціонером "МММ" в Україні. Пропагандистські ресурси бойовиків приховують цей факт його біографії.