Суд знову поновив Амосову на посаді ректора університету ім. Богомольця

Окружний адміністративний суд Києва поновив Катерину Амосову на посаді ректора Національного медичного університету ім. Богомольця

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я у facebook.

Зазначається, що у МОЗ мають намір оскаржувати рішення суду.

"Рішення Окружного адміністративного суду м. Києва є прямим свідченням суддівського свавілля, адже: суд фактично вирішив трудовий спір, який не є в його компетенції, оскільки така справа вже розглядається Печерським районним судом м. Києва", - йдеться у заяві МОЗ.

Також у міністерстві наголошують, що суд позбавив НМУ ім.О.О.Богомольця органу управління, оскільки заборонив Міністерству охорони здоров’я здійснювати управлінські функції.

"Відповідно до ЗУ "Про вищу освіту" МОЗ України є засновником, власником та розпорядником коштів державного університету НМУ ім. О.О. Богомольця. Натомість суд вирішив за власника, хто може очолювати університет, та фактично передав управління фінансами Катерині Амосовій. Це може призвести до порушення прав студентів та працівників, а також до неефективного використання державних коштів, оскільки велика частка фінансування складається з коштів державного бюджету", - йдеться у заяві.

Також у МОЗ зазначають, що оскаржать рішення суду та звернуться до Нацполіції зі скаргою на відповідного суддю.