У МВС нагородили найкращих спортсменів-динамівців та призерів Invictus Games 2018. Фоторепортаж

Сьогодні, 22 грудня 2018 року, у Міністерстві внутрішніх справ відзначили найкращих спортсменів фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" та призерів української збірної Invictus Games 2018 у Сіднеї (Австралія)

Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України.

Міністр внутрішніх справ заявив, що кожна перемога українських спортсменів - це гордість для всього народу.

"За рік спортсмени спільноти "Динамо" на чемпіонатах світу завоювали 129 нагород. На внутрішніх змаганнях - майже чотири тисячі. І, звісно, блискучий виступ нашої збірної Invictus Games, де участь кожного спортсмена є великою перемогою", - зазначив Арсен Аваков.

Глава МВС нагадав, що під час "Ігор нескорених" у Сіднеї українська збірна отримала 20 медалей: 7 золотих, 10 срібних, 3 бронзових.

"Люди побували на фронті, отримали каліцтво, повернулися на мирну територію і їм дуже важко знайти своє місце в суспільстві. А змагання Invictus Games дають можливість бути в центрі уваги всього світу, бути серед людей з такими ж життєвими обставинами, як у них. Це тріумф духу сильнішого за тіло!", - додав Аваков.

Міністр вручив призерам української збірної Invictus Games 2018 відзнаку МВС "Вогнепальна зброя" та цінні подарунки - годинники. Всі інші також отримали відзнаки МВС та ФСТ "Динамо".

Зокрема, серед нагороджених капітан команди "Нескорених" у 2018 році Сергій Ільницький, призери Invictus Games Віктор Шинкарук, Денис Фіщук, Богдан Оксентюк, Олександр Гавриленко, Сергій Шимчак, Володимир Король, Олександр Чалапчій, Василь Омельченко, Олександр Зозуляк, Євген Олексенко.

А також, вісімнадцятирічна чемпіонка Європи та світу з дзюдо Дар’я Білодід, чемпіон світу та віце-чемпіона Європи з дзюдо Георгій Зантарая, чемпіон світу з вільної боротьби Алла Черкасова, чемпіон юнацьких Олімпійських ігор з академічного веслування Іван Тищенко та інші.

Голова Національної поліції Сергій Князєв підкреслив, що українські спортсмени мають великі здобутки завдяки своїй наполегливості.

"Коли на роботі ми робимо важливі справи - їх не видно, бо це наш обов’язок. Те, що ви робите - бачить весь світ. Ви всі молодці", - зазначив він.

Голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал наголосив, що спортсмени - це приклад незламної волі народу.

"Ви для нас приклад незламної волі, яка є у українського народу. Головне - щоб не було прикордонних ситуацій, а щастя та успіх не мали кордонів", - зазначив голова ДПСУ.

Командувач Нацгвардії Юрій Аллеров також привітав спортсменів.

"Динамівці - приклад єдності молодих дівчат та хлопців. У нас є великі здобутки, які ми ще покажемо. По вам узнають про Україну. Ви представляєте її на майданчиках всього світу", - наголосив він.

Перший заступник голови Центральної ради ФСТ "Динамо" Віктор Корж сказав, що Україна, завдяки зусиллям наших спортсменів, входить до 20 найкращих світових збірних за олімпійськими результатами.