Резолюція ООН про Крим є свідченням підтримки України міжнародною спільнотою, - МЗС

Міністерство закордонних справ України привітало ухвалення Генеральною асамблеєю ООН резолюції про порушення Росією прав людини в окупованому Криму

Про це йдеться в заяві МЗС України.

"Схвалення резолюції є черговим свідченням твердої підтримки України міжнародною спільнотою, незважаючи на відчайдушні спроби РФ заблокувати як резолюцію, так і виділення коштів на здійснення моніторингу прав людини на півострові", - заявили у МЗС України.

У МЗС заначили, що, Генасамблея констатувала, що ситуація з правами людини на окупованому півострові стрімко погіршується.

Зокрема, делегації засудили невиконання Російською Федерацією положень попередніх резолюцій Генасамблеї 71/205 та 72/190, схвалених у 2016 та 2017 роках. Країни також засудили незаконні арешти, обшуки, затримання, зникнення та побиття активістів. Окрім того, резолюція звертається до усіх країн та міжнародних організацій відображати Крим як тимчасово окуповану територію України.

"Вимагаємо від держави-агресора припинити на тимчасово окупованій нею території свавілля та забезпечити дотримання міжнародного права, звільнити усіх незаконно утримуваних, в тому числі політичних в’язнів Олега Сенцова, Володимира Балуха та Еміра Усеїн Куку. Запевняємо, що Україна докладе усіх необхідних зусиль для притягнення винних у порушенні прав людини до відповідальності", - заявили у МЗС.