Садовий про вибух на різдвяному ярмарку: "Заборонено використовувати газові балони, а підприємець на свій страх і ризик це робив"

Причиною вибуху на торговельному майданчику біля Львівської опери було незаконне використання газових балонів одним з підприємств

Про це заявив львівський міський голова Андрій Садовий, передає Еспресо.TV.

"Сьогодні чітко зрозуміло, що є грубе порушення техніки безпеки. Заборонено використовувати газові балони, а підприємець на свій страх і ризик це робив. Я думаю, що правоохоронні органи проведуть відповідне розслідування. І мають бути винні притягнуті до відповідальності", - наголосив мер Львова.

При цьому він підкреслив, що для нього особисто питанням №1 сьогодні є здоров'я постраждалих.

За словами Садового, організатори ярмарку взяли на себе усі витрати, пов'язані з лікуванням та реабілітацією постраждалих. Він також зобов'язав іх виплатити цим людм матеріальну допомогу.

Усі потерпілі - працівники одного із закладів громадського харчування, у хатинці якого біля Оперного театру й стався вибух (за іншими даними - вибухів було кілька, здетонували газові балони). Вогонь знищив три торгівельні ятки.

У лікарнях залишаються двоє постраждалих від вибухів на різдвяному ярмарку у Львові. Двоє пацієнтів - 50-річний чоловік та 23-річна дівчина - знаходяться у реанімації

Їхній стан важкий. У чоловіка - 50% опіків тіла, у дівчини - опіки обличчя та дихальних шляхів.

На стаціонарному лікуванні перебувають також хлопець та дівчина 20 й 23 років.

Напередодні ввечері усім постраждалим зробили перші операції.