Скотленд-Ярд затримав підозрюваних в атаці дронів на аеропорт Гатвік

Поліція округу Суссекс (Велика Британія) у суботу, 22 грудня 2018 року, повідомила про затримання двох перших підозрюваних у справі про запуск безпілотних літальних апаратів неподалік від лондонського аеропорту Гатвік

47-річний чоловік і 54-річна жінка були затримані в п'ятницю в місті Кроулі (на південь від Лондона) за підозрою "в порушенні діяльності цивільного аеродрому, загрозу безпеці операцій або людей". Правоохоронці раніше описували цей випадок як "навмисний акт", але, на їхню думку, він не пов'язаний з тероризмом, наводить подробиці RFI.

Діяльність лондонського аеропорту Гатвік (другий за завантаженістю в Британії після Хітроу) була повністю паралізована протягом 36 годин.

Операційний директор Гатвік Кріс Вудруф розповів, що два апарати літали над парканом по периметру льотного поля, періодично наближаючись до злітно-посадковій смузі, що призвело до збою в розкладі роботи аеропорту. Через це близько 140 тис. пасажирів не змогли вчасно здійснити польоти напередодні Різдва.

Згідно із чинним у Великій Британії законодавством польоти безпілотників заборонені в межах одного кілометра від аеропортів і аеродромів, й повинні здійснюватися на висоті більше 400 футів (122 метрів).