У Білорусі учасників акції на підтримку українських моряків оштрафували за паперові кораблики

Білоруських активістів оштрафували за акцію біля російського посольства на підтримку захоплених українських моряків

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Суд Центрального району столиці Білорусі Мінська присудив журналістці білоруської газети "Новий час" Діані Середюк і активістам Євгенові Батурі і Світлані Коваленко штрафи по 490 білоруських рублів (нині майже 6350 грн) кожному за адміністративною статтею про "участь у несанкціонованому заході" – акції з покладанням корабликів біля російського посольства в Мінську, повідомляє правозахисний центр "Весна".

Під пікетуванням мається на увазі акція солідарності з українськими моряками, захопленими в полон Росією, під час якої активісти принесли 26 листопада до російського посольства в Мінську паперові кораблики.

Журналістка Діана Середюк висвітлювала акцію, в результаті чого на сайті "Нового часу" з’явився матеріал про подію.

Вона посвідчила на суді, що була відзначена на акції журналістським бейджем, а також представила редакційне завдання, копію журналістського посвідчення і фото агентства "БелаПАН", на якому видно, як вона фотографує акцію.

Пізніше в суді буде оголошено вирок щодо ще двох учасників акції з корабликами – Дениса Урбановича і Сергія Тарасенка. Їх звинувачують за статтею Кодексу про адміністративні правопорушення про "повторну участь у несанкціонованому заході".