Нацрозвідка США повідомила про спроби Росії, Китаю та Ірану втрутитися у проміжні вибори

Директор національної розвідки США Ден Коутс заявив, що Росія, Китай і Іран робили спроби втручання в проміжні вибори в конгрес минулого місяця

Про це повідомляє видання The Hill, передає Інтерфакс-Україна.

Проте, глава Нацрозвідки США повідомив, що спроби втрутитися у вибори не вплинули на кінцеві результати.

У вересні президент США Дональд Трамп підписав постанову про введення санкцій проти іноземних урядів і організацій за втручання в американські вибори або причетність до подібного втручання. Згідно з нею, розвідка протягом 45 днів після проведення виборів матиме підготувати звіт про те, чи було виявлено ознаки іноземного втручання. 

Як повідомлялось, Міністерство юстиції США звинуватило 44-річну росіянку Олену Хусьянову в організації змови з метою втрутитися в проміжні вибори у Конгрес США, які пройдуть у листопаді 2018 року.

У Мін'юсті США стверджують, що Хусьянова працювала головним бухгалтером у проекті "Лахта", який фінансувався російським бізнесменом Євгеном Пригожиним та ще двома підконтрольними йому компаніями.

У відомстві вважають, що росіянка контролювала фінансові документи про витрати на діяльність в США, в тому числі на роботу активістів, рекламу в соцмережах, реєстрацію доменів і просування новин у соцмережах.