Поліція викрила чоловіка, який викрадав бази даних держустанов і військових частин

Кіберполіція викрила 36-річного жителя Хмельницького, який під час обслуговування держустанов і військових частин викрадав їхні бази даних

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Зловмисник втручався в роботу комп’ютерних мереж бухгалтерського обліку державних органів та підприємств. Кіберполіцейські встановили, що крадій є працівником приватного підприємства, що обслуговує державні об’єкти, у тому числі військові частини. До обов’язків праціника входили реалізація, встановлення та обслуговування програмного забезпечення бухгалтерських та облікових систем.

При цьому чоловік також реалізовував, встановлював і обслуговував програмне забезпечення бухгалтерських та облікових систем, яке є забороненим для використання.

На порушення угод він таємно отримував доступ до даних працівників підприємств, реєстраційних номерів їхніх облікових карток платників податків тощо. Під час обшуків за адресою господарської діяльності та за місцем проживання зловмисника копи виявили на комп’ютерах інформацію щодо працівників держустанов.

Дані спрямовано на експертизу, після якої буде визначено об’єм, приналежність та перелік незаконно отриманої інформації.

Триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 6 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.