Хрестив, одружував і сповідав: в Іспанії шахрай 18 років прикидався католицьким священиком

Єпархія Кадіса і Сеути відсторонила від роботи колумбійця, коли з'ясувалося, що він 18 років прикидався католицьким священиком

Про це повідомляє The Telegraph.

13 грудня в єпархію надійшло повідомлення від архиєпархії з Колумбії, в якому було зазначено, що Мігель Енджел Ібарра  ніколи не отримував церковний сан. Колумбійська церква з'ясувала це, коли перевіряла документи.

Мігель Енджел Ібарра (справа)

Незважаючи на те, що Мігель не є справжнім священиком, церква продовжить визнавати всі шлюби і хрещення, які він проводив, однак це не стосуватиметься сповідей. В іспанській церкві висловили жаль, що такі події можуть кинути тінь на службу справжніх священиків.

Мігель Енджел Ібарра (друзий зліва)

Мігель приїхав до Іспанії в жовтні 2017 року. При ньому, за даними єпархії Кадіса і Сеути, були всі необхідні документи, в тому числі і підтвердження сану. Крім того, ще до приїзду в Іспанію він служив у церкві Колумбії.

За даними ВВС, це не перший випадок, коли хтось прикидається католицьким священиком. У 2008 році чоловіка на цьому викрили у базиліці Святого Петра у Ватикані, де проводить службу Папа Римський.