Трьох організаторів псевдореферендуму на Луганщині заочно засудили до позбавлення волі

Лисичанський міський суд Луганської області визнав винними і засудив до позбавлення волі трьох співорганізаторів незаконного "референдуму" на території Лисичанська

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Прокуратура Луганської області підтримала публічне обвинувачення у провадженні за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Слідство встановило, що навесні 2014 року громадянка України вступила в злочинну змову з двома іншими обвинуваченими, а також особами, щодо яких окремо здійснюється досудове розслідування, для проведення в Лисичанську незаконного "референдуму" про створення "Луганської народної республіки".

Обвинувачувані здійснювали комплектування так званих "виборчих комісій", пошук приміщень для голосування, перевезення "бюлетенів", скриньок та списків виборців, а також координували роботу створеної "виборчої дільниці" в день проведення незаконного "референдуму" 11 травня 2014 року.

Крім того, одна з обвинувачуваних, перебуваючи на посаді секретаря Лисичанської міськради, за відсутності міського голови скликала позачергову сесію для визнання так званого "Акту про державну самостійність "ЛНР", а також публічно виступала з антиукраїнськими промовами.

На підставі зібраних доказів Лисичанський міський суд заочно засудив двох осіб до 6 років позбавлення волі, ще одну - до 7 років позбавлення волі. Зловмисники наразі переховуються від правоохоронних органів на тимчасово окупованій території Луганщини.