Кіберполіція затримала українців, які продавали в даркнеті персональні дані користувачів із 5 країн

Хакери упродовж останніх п’яти років отримували доступ до облікових записів PayPall, Amazon, eBay, WellsFargo, Suntrust, Bank of America

 

Про це йдеться на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Жертвами від їх дій стали як громадяни України, так і мешканці Канади, Великої Британії, Іспанії, Франції. 

Для отримання доступу вони використовували спеціально створене шкідливе програмне забезпечення. А "продавали" вони логіни, паролі, персональні дані користувачів, їх телефони, реквізити банківських карт та іншу необхідну для авторизації інформацію. 

Вартість одного облікового запису складала у середньому $2,5. Облікові записи, які містили пароль до поштової скриньки жертви, коштували вдвічі більше.

За рік за свою "роботу" злочинці отримали понад $22 млн.

Для того щоб затримати злочинну групу, залучили правоохоронців з Домініканської Республіки, Індонезії, Іспанії, Франції та України. 

Працівники кіберполіції провели обшуки на території Одеській та Волинській областей, а також у місті Києві. Вони вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи. Техніку направлено на експертизу. 

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) ККУ.