Меттью Макконахі назвали найбільш переоціненим актором року

Forbes назвав Меттью Макконахі самим переоціненим актором. Майже всі останні картини з ним провалилися в прокаті

Про це йдеться на сайті Forbes.

Forbes опублікував щорічні рейтинги кращих і гірших акторів по співвідношенню гонорарів і прибутку, який вони приносять студіям. Найбільш переоціненим назвали Меттью Макконахі, а найприбутковішим - Джеремі Реннера.

Крім Макконахі в список переоцінених потрапили Крістіан Бейл, Метт Деймон, Мелісса Маккарті, Різ Уізерспун, Дженніфер Лоуренс, Шарліз Терон, Том Круз, Том Хенкс і Бен Аффлек.

У список найбільш ефективних крім Реннера включили Марка Руффало, Емі Адамс, Галь Гадот, Кріса Еванса, Кріса Хемсворт, Скарлетт Йоханнс, Роберта Дауні молодшого, Джулію Робертс і Райана Рейнольдса.

За даними Forbes, Макконахі приносив творцям фільмів по 1,1 долара за кожен витрачений долар на гонорар актора. У той же час Джеремі Реннер заробляв студіям по 82 долари за кожен витрачений на нього долар.

Видання враховувало результати останніх трьох фільмів акторів, які вийшли до 1 червня 2018 року. Як саме в журналі вираховували коефіцієнту прибутку від Макконахі, незрозуміло, адже останні картини з ним провалювалися в прокаті і приносили лише збитки.

Таким чином видання або не врахувало, що для окупності фільму потрібно заробити вдвічі більше власного бюджету, або порахувало за повноцінний проект мультфільм "Співай" - проект заробив у прокаті 634 мільйони доларів при бюджеті в 70 мільйонів доларів.

Бюджет і збори останніх фільмів з Макконахі, що вийшли до червня 2018 року:

  1. "Темна вежа" (2017), бюджет - 60 мільйонів доларів, не рахуючи маркетингу, збори - 113 мільйонів доларів. До виходу "в нуль" проекту не вистачило 7 мільйонів доларів;
  2. "Золото" (2016), бюджет - 20 мільйонів доларів, не рахуючи маркетингу, збори - 14 мільйонів доларів. До виходу "в нуль" не вистачило 26 мільйонів доларів;
  3. "Співай" (2016), бюджет - 75 мільйонів доларів, не рахуючи маркетингу, збори - 634 мільйони доларів. Приніс істотний прибуток.