Політв'язня Кольченка переводять у штрафний ізолятор

Українського політв'язня Кремля Олександра Кольченка, який утримується у колонії в російському Копєйську, на 10 днів переводять у штрафний ізолятор

Про це повідомила російська правозахисниця Тетяна Щур в ефірі телеканалу "Прямий".

"Сьогодні вранці надійшло повідомлення, що його закривають у ШІЗО на 10 діб за якимось формальним приводом", - розповіла Щур.

Втім,  вона не вбачає в цьому репресій безпосередньо щодо Кольченка.

"На жаль, такі правила у в'язницях, що у зв'язку зі святами відбувається посилення режиму. І всіх засуджених, які мають "важкі" статті, прибирають із зони з профілактичною метою. Це такі вимоги режиму", - завершила адвокат.

За її словами, адвокат відвідує Кольченка регулярно - один або два рази на місяць. Політв’язень розповів, що регулярно по годині в день займається в спортзалі, дякував усім за підтримку. 

"Взаємовідносини нормальні в загоні і ніяких спеціальних дій до нього не застосовується. Не примушують ні до чого ні з боку ФСБ, ні з боку адміністрації колонії. Все тихо, мирно", - розповіла Щур.

Раніше повідомлялось, що матері політв'язня Олександра Кольченка дозволили триденну зустріч із сином. ЗМІ показали кадри однієї із зустрічей.