Сексизм, расизм і нетерпимість: у 2018 жінок у Twitter ображали кожні 30 секунд

Неурядова організація Amnesty International і стартап AI Element AI дійшли такого висновку, коли вивчили дані 288 тис. твітів, відправлених 778 жінкам-політикам і журналістам у США і Великобританії в 2018 році

Як пише Fast Company, група потім вивчиласкільки з них містили образи.

Результат: 1,1 млн образливих твітів були відправлені жінкам протягом року - це один образливий твіт кожні 30 секунд.

При цьому статистика гірша для темношкірих жінок, які ставали мішенню частіше, ніж білі жінки. "У дослідженні є дані, що підтверджують те, що жінки давно нам кажуть: Twitter - це місце, де расизм, женоненависництво і гомофобія можуть процвітати без контролю. Ми виявили, що хоча насилля спрямоване на жінок по всьому політичному спектру, воно особливо проявляється у ставленні чорношкірих жінок. Нездатність адміністрації Twitter вирішити цю проблему означає, що вона сприяє замовчуванню і без того маргінальних голосів", - наголошується в коментарі до дослідження.

Результати також показали, що при цьому політичні погляди користувачів не мали значення. Журналісти, які піддавалися образам, писали тексти для ліберальних і консервативних видань, а в особистих акаунтах транслювали різні погляди на події, що відбуваються.

Представник компанії наголосив, що Twitter відстежує і обробляє образливі твіти, які порушують політику образливої ​​поведінки. "Twitter публічно взявся за поліпшення відкритості та публічних дискусій на нашому сервісі. Зловживання, зловмисна автоматизація і маніпуляції заважають соцмережі. Ми зобов'язуємося нести публічну відповідальність за прогрес в цьому напрямку ", - додав він.