Священики Московського патріархату відмовлялися надавати українським військовим духовну підтримку, - Генштаб ЗСУ

Представники Московського патріархату єдині із релігійних організацій, які відмовлялись надавати духовну підтримку українським військовим

Про це заявив представник Генштабу ЗСУ Олексій Терещук, передає Укрінформ.

"З 2014 року співпраця ЗСУ та релігійних організацій була обопільною, відбувалось об'єднання зусиль одночасно. На жаль, Московський патріархат (УПЦ МП — ред.) не виявив бажання. Це їх бачення, і цифри кажуть самі за себе, який внесок кожної релігійної організації", - зазначив Терещук.

Як зазначають у Генштабі, у липні 2014 року при штабі АТО запрацювала перша капличка з капеланом УГКЦ Андрієм Зелінським, а на кінець 2014 року переважна більшість військових частин у зоні АТО мали на волонтерських засадах своїх духовних наставників.

За словами Терещука, серед релігійних організацій, які здійснюють духовне наставництво над українськими військовослужбовцями, були представники УПЦ Київського патріархату, УАПЦ, Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської — пятидесятників. У заходах щодо задоволення духовних потреб ЗСУ не брали участь лише представники Української православної церкви Московського патріархату.