Вшановуючи пам’ять всіх, хто не пережив Голодомор: супом з хвої, кори та шишок годуватимуть на вулицях Ізраїлю

27 грудня у Ізраїлі студенти Української академії лідерства відкриють 30 ресторанів “Uncounted since 1932”, у яких перехожі зможуть скуштувати лише одну страву – суп із хвої, кори та шишок

Цей суп – одна з небагатьох страв, що була доступна українцям під час штучного голоду 1932-1933 років, організованого радянською владою. У той час загинуло щонайменше 7 мільйонів українців. Проте, точна цифра невідома дотепер – влада забороняла вести підрахунок загиблих. Тому ресторан і має назву “Uncounted”, у перекладі – “Непораховані”, у пам’ять всіх, хто не пережив Голодомор. 

Рецепт супу взято зі спогадів очевидців, що пережили Голодомор. Для приготування використовували хвою, кору та шишки – єдине, що було доступне українцям в роки Голоду 1932-1933 років. Ресторан UNCOUNTED since 1932 привертає увагу перехожих незвичною подачею та відчуттям співпережиття, що виникає після куштування його страв.

Акція проводиться за підтримки Кабінету Міністрів України, Фонду Western NIS Enterprise Fund та інвестиційної компанії Dragon Capital. Ресторан відкрився в рамках дослідницької експедиції Української академії лідерства до Ізраїлю. Крім акції “Uncounted since 1932”, студенти та партнери академії досліджують досвід Ізраїлю у підприємництві, обороні та інноваціях та просувають Україну та бренд UkraineNow в Ізраїлі. 

“Uncounted since 1932” проводилась раніше у Тель-Авів та Брюселі та отримала сотні згадок в міжнародних ЗМІ з загальним охопленням більше 100 мільйонів людей. За це в листопаді 2018 року акція отримала три нагороди Effie Awards як одна з найуспішніших комунікаційних кампаній в Україні.