МОН затвердило нові умови вступу до вищих навчальних закладів на 2019 рік

Міністерство юстиції зареєструвало наказ Міністерства освіти та науки про затвердження Умов прийому до закладів вищої освіти у 2019 році

Про це повідомила прес-служба МОН.

Для вступу на бакалавра або магістра медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування прийматимуть сертифікати ЗНО 2017, 2018 та 2019 років. Втім, сертифікати з англійської, французької, німецької, іспанської мови прийматимуть за 2018 і 2019 року.

Крім того, змінили терміни проведення творчих конкурсів. Їх проводитимуть з 1 по 10 липня. Друга можливість здати творчий конкурс триватиме з 11 по 22 липня, проте лише для тих, хто буде вчиться на контракті.

Щоб вступити на спеціальність "Право", "Публічне управління і адміністрування", "Міжнародні відносини", "Міжнародні економічні відносини", "Міжнародне право", "Фармація, промислова фармація" необхоімо мати мінімум 130 балів.

З 2019 буде розширена система пільг для учасників бойових дій. Право на них будуть мати не тільки учасники АТО чи ООС, а всі, хто вступає цієї категорії.

Що стосується вступної кампанії, то реєстрації електронних кабінетів почнеться з 1 липня, а прийняття заяв та документів з 10 липня. Вступна кампанія закінчується 16 липня о 18:00 для тих, хто вступає на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів. Для тих, хто вступає на основі сертифікатів, вступна кампанія закінчується 22 липня.

Кількість заяв, які можна подати, не зміниться. Для контракту обмежень немає, а для бюджету дозволяється максимум 7 заяв на 4 спеціальності.

Для тих, хто вступатиме до магістратури, розширять кількість спеціальностей, на які потрібно скласти єдиний вступний іспит з іноземної мови за технологією ЗНО.

Додадуть спеціальності: "Музеєзнавство, пам'яткознавство", "Менеджмент соціокультурної діяльності", "Інформаційне, бібліотечне та архівна справа", всі спеціальності галузей знань "Богослов'я", "Соціальні та поведінкові науки", "Управління та адміністрування", "Інформаційні технології", "Публічне управління і адміністрування".

Реєстрація на єдиний вступний іспит триватиме з 13 травня по 3 червня. А іспит буде 2 липня, а вступне випробування - 4 липня.