Окупанти "розвернули" спостерігачів ОБСЄ у чотирьох місцях

25-26 грудня російські бойовики на Донбасі 4 рази завадили спостерігачам ОБСЄ виконувати свої обов'язки

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ від 27 грудня.

Так, 25 грудня російський найманець не пропустив патруль ОБСЄ через блокпост поблизу населеного пункту Южна Ломуватка за 60 км на захід від окупованого Луганська.

Того ж дня бойовики не пустили спостерігачів до місця розміщення відведеного важкого озброєння в окупованому районі Донецької області, оскільки на місці події не було охоронців, які могли б відкрити замкнені ворота.

Також 25 грудня на пункті пропуску на кордоні біля окупованого Ізвариного бойовик у черговий раз наказав патрулю ОБСЄ залишити цей район.

26 грудня двоє окупантів на блокпості біля населеного пункту Староласпа за 51 км на південь від Донецька в черговий раз не пропустили спостерігачів у цей населений пункт, заявивши п ро ймовірні "загрози безпеці місії".

Крім того, 24 грудня у населеному пункті Хороше за 36 км на захід від Луганська поруч зі спостерігачами зупинився автомобіль, із якого вийшли 5 озброєних чоловіків у камуфляжі. За деякий час один із них, перебуваючи у стані сп’яніння, підійшов до автомобіля місії та зірвав із нього задній склоочисник і прапор ОБСЄ. Після цього п'яний бойовик відійшов, промовивши словесні образи на адресу спостерігачів.