Плани російської влади щодо полонених моряків провалилися, - Полозов

Микола Полозов, який координує роботу команди адвокатів українських моряків, заявив, що первинне завдання захисників у даний момент вирішене

Про це повідомляє Укрінформ.

"Те, що всі захоплені Росією українські моряки назвали себе військовополоненими, показує: плани російської влади розділити, дезорієнтувати захоплених у полон моряків провалилися. Таким чином, первинне завдання команди адвокатів на даний момент вирішене", - сказав Полозов.

Він нагадав, що відразу ж після захоплення українських моряків влада РФ доклала багато зусиль, щоб розділити їх, не дати доступу незалежним адвокатам. Метою було домогтися, щоб українські моряки визнали провину. В таких умовах втрачали всякий сенс переговори про їх звільнення, апеляції до 3-ї Женевської конвенції (щодо поводження з військовополоненими).

"За дуже короткий термін вдалося сформувати єдину команду захисників. Важливо, що в цих умовах оперативно спрацювала, мобілізувалася українська влада. Далі за 2,5 тижні всі адвокати зуміли увійти в справу в рамках єдиної стратегії", - зазначає Полозов.

За його словами, це, а також те, що всі українські моряки назвали себе військовополоненими, призводить до того, що дану справу тепер слід розглядати у відповідності з нормами міжнародного права.

"У цих умовах простіше буде консолідувати позицію міжнародного співтовариства. І тут, так само, як і в попередніх політично мотивованих справах, діє закономірність. Чим більш скоординованим і сильнішим буде тиск на Кремль, тим більше шанси на звільнення моряків", - резюмує адвокат.