ЗМІ розкрили прізвище шпигуна РФ, який передавав дані про "морських котиків" на Миколаївщині

СБУ в Миколаївській області встановила, що керівник місцевої агентурної мережі російських спецслужб, якого раніше затримали, передавав секретну інформацію в Головне розвідувальне управління РФ

Про це свідчать дані, опубліковані в реєстрі судових рішень, передає "Преступности.НЕТ".

Затриманим виявився екс-начальник 84-го арсеналу мінно-торпедного та трального озброєння, який дислокується в Очакові, Юрій Ломако. Він використовував родинні зв'язки в 73-м Морському центрі спеціальних операцій, звідки отримував інформацію про виконання бойових завдань в зоні проведення Операції об'єднаних сил на Сході України. 

Крім того, він отримував персональні дані "морських котиків", відомості про озброєння та оперативну інформацію. Усі дані він передавав у Головне розвідувальне управління Генштабу РФ в Севастополі.

Ломако також отримував інформацію по колишньому місцю служби в арсеналі про кількість озброєння і боєприпасів, яку також передавав в розвідці РФ.

З даних, оприлюднених в реєстрі судових рішень, стало відомо, що 23 грудня його заарештували терміном на два місяці, на час слідства.

Зазначається, що в соціальній мережі "Однокласники" на акаунті дружини Ломако опубліковані фотографії з Юрієм Ломако в папці під назвою "Крим сьогодні", датовані жовтнем поточного року. Раніше СБУ повідомляла, що підозрюваний кілька разів їздив в анексований Крим на агентурні зустрічі.

За інформацією видання, молодший син затриманого служить в Силах спеціальних операцій Росії.

Процесуальне керівництво в розслідуванні здійснює військова прокуратура, затриманий підозрюється за ч. 1 статті 111 ("державна зрада") Кримінального кодексу України, йому загрожує покарання на строк від 12 до 15 років позбавлення волі.