Користувачів Netflix попереджають про махінації: шахраї "полюють" на гроші та акаунти

Федеральна торгова комісія США (FTC) попереджає про махінації та афери, націлені на передплатників Netflix: їм розсилають дивні листи з метою викрадення особистих даних

Про це пише Mashable.

У своєму блозі в середу FTC попередив про те, що шахраї використовують фейкові електронні листи (нібито від компанії Netflix), з метою викрадення особистої інформації, такої як номери рахунків, номери соціального страхування або паролі.

У цьому конкретному випадку FTC попереджає користувачів, щоб ті не натискали на підозрілий електронний лист, схоже на скріншот з інформацією від поліції.

В електронному листі користувачам пропонується натиснути на посилання, щоб оновити свої платіжні реквізити, стверджуючи, що їх обліковий запис "призупинено" через те, що у служби потокової передачі "виникли проблеми з поточною платіжною інформацією".

Лист виглядає досить переконливо, але натиснувши на нього, ви можете завантажити шкідливе програмне забезпечення. На офіційному сайті Netflix чітко зазначена інформація щодо безпеки користувачів: Хоча компанія дійсно може запитувати клієнтів щодо оновлення певних даних, "Netflix ніколи не буде запитувати будь-яку особисту інформацію для відправки нам по електронній пошті".

Це включає:

Якщо ви отримали такого електронного листа, ви можете повідомити про це в довідковий центр компанії або переслати повідомлення за адресою phishing@netflix.com.

В Netflix після подібних шахрайств в 2017 році розповідали, що, хоча потоковая служба дуже серйозно ставиться до безпеки користувачів і приймає безліч заходів для захисту своїх клієнтів, подібні проблеми, на жаль, є звичайним явищем для компаній.