На Київщині затримали фермера, який восени застрелив з рушниці свого працівника

В п’ятницю, 28 грудня 2018 року, прокуратурою Київської області спільно з працівниками Нацполіції затримано громадянина України, який на підприємстві в Іванківському районі з рушниці застрелив 32-річного потерпілого та намагався вбити ще двох осіб. Чоловік перебував у розшуку

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київщини.

Підозрюваний, на ґрунті неприязних відносинах вирішив позбавити життя трьох працівників підприємства в селі Олізарівка Іванківського району. Взявши із собою рушницю, прийшов до приміщення столової, де перебували двоє потерпілих та здійснив по них декілька пострілів, однак чоловікам вдалося втекти.

У подальшому, зловмисник, продовжив свої злочинні дії та здійснив декілька прицільних пострілів
по 32-річному потерпілому від яких останній помер на місці події.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 3 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 
(незакінчений замах на умисне вбивство двох або більше осіб) КК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді
тримання під вартою. 

Чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років.

Триває досудове розслідування.

Ця історія тягнеться з жовтня цього року, коли власник агрофірми в Олізарівці відкрив вогонь по своїм працівникам через сварку з приводу зарплатні. 

"В результаті якої (сварки - ред.) господар взяв зареєстровану зброю і здійснив декілька пострілів в цього чоловіка. Ті, його коллеги, втекли спочатку. Потім побачили, що фермер сів в автомобіль і поїхав. Вони підбігли до свого пораненого товариша, намагались надати йому допомогу", - йшлося тоді у повідомленні ТСН.