Налякані Brexit'ом: до Британії прямують сотні біженців на надувних човнах

"Великим інцидентом" назвав міністр внутрішніх справ Великої Британії Саджид Джавід зростаюче число нелегальних мігрантів, які намагаються перетнути Ла-Манш на надувних човнах, аби опинитися в Британії

З початку листопада не менше 220 осіб спробували таким чином прибути в країну. Ці спроби не припинилися і на різдвяні свята: 25 грудня 40 осіб, серед яких двоє дітей, прибули до Британії на п'яти човнах з території Франції. А в п'ятницю, 28 грудня 2018 року, рано вранці біля берегів Дувра було затримано ще 12 людей, передає ВВС.

Джавід закликав своїх французьких колег негайно обговорити ситуацію, наголосивши, що британський Хоум-офіс стурбований тим, що подібні випадки можуть призвести до загибелі людей.

За даними ВВС, контрабандисти спонукують нелегалів діяти рішуче, стверджуючи, що тим треба поспішати, оскільки після виходу Британії з ЄС кордони "міцно закриються".

Більшість нелегальних мігрантів - з Сирії та Ірану.

Понад 5 млн сирійців залишили свою країну, після того як 2011 року там розпочалася громадянська війна, а за останні два роки іранські громадяни подали в Британії більше заяв на отримання політичного притулку, ніж представники будь-якої іншої нації.