"Йди торгуй цигарками", - секретар міськради Маріуполя відповів вчителю щодо підвищення зарплатні

У Маріуполі на Донеччині секретар міськради Степан Махсма публічно образив відомого у місті вчителя музики Олексія Леонтьєва, який спробував підняти питання про підвищення зарплати працівникам музичних шкіл. Посадовець порадив вчителю музики йти торгувати цигарками

Скандал стався під час останньою у 2018 році сесії Маріупольської міськради, передає Вчасно.

Леонтьєв попередньо записався на виступ, однак Махсма відмовився надати йому слово, заявивши, що питання підвищення зарплати працівникам музичних шкіл обговорювалося на комісіях.

"При цьому чиновник в грубій формі відмовив вчителю музики у виступі і сказав йому вирушати на своє робоче місце - торгувати цигарками", - наголошується у повідомленні.

За словами Леонтьєва, працівники культури домагалися підвищення з квітня.

"Ми з квітня боролися за підвищення зарплати, - розповів педагог. - Врешті-решт зарплату працівникам культури підняли на 50%, і чомусь на 90% підняли зарплату бухгалтерам, які працюють в сфері культури. А про вчителів музичних шкіл забули. Сьогодні зарплата вчителя музичної школи становить мінімальний оклад + 20% надбавка за престижність. Як наслідок, молодий спеціаліст, який закінчив музичну школу, відучився в музичному училищі, закінчив консерваторію, здобув вищу освіту і прийшов викладати в музичну школу отримує чистими на руки 3700-3900 грн (тож вчителі змушені працювати на 1,5-2 ставки або шукати додаткову роботу "на стороні" - ред.)".

Він повідомив, що, можливо, питання підвищення зарплати обговорювалося на депутатських комісіях, проте інформації про це чомусь не було. Тому побачивши, що на сесії буде підніматися питання про працівників культури, вирішив записатися на виступ.

"Сесія почалася з виступу обдарованих дітей-музикантів, їм красиво вручили квіти і персональні стипендії, тепер вони будуть отримувати по 1000 грн щомісяця, - зазначив Леонтьєв. - Це відмінна стимуляція. Але чомусь не прозвучало жодного слова про тих педагогів, які допомогли розкрити ці таланти. На новий рік в місті буде багато музичних виступів, на це не шкодують бюджетних грошей. Але ніхто не думає про те, що на тому роялі, який був недавно куплений за мільйон триста тисяч гривень до філармонії, через 5 років просто не буде кому грати. Мене лякає майбутнє, яке отримають від нас у спадок наші діти".

Леонтьєв заявив, що й надалі боротиметься за підвищення зарплат вчителям музики у Маріуполі. Колеги його підтримують.