Сьогодні в Україні стартувала президентська виборча кампанія

31 грудня в Україні розпочався виборчий процес чергових виборів президента України, призначених на 31 березня 2019 року

Згідно з законодавством, президентська виборча кампанія розпочинається за 90 днів до дня голосування й завершуються через 15 днів після офіційного оголошення результатів виборів глави держави.

Так, Центральна виборча комісія затвердила календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення виборів президента, призначених на 31 березня 2019 року. У плані зазначено, що  висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування на пост глави держави та подання кандидатами документів до ЦВК триватиме з 31 грудня 2018 року до 3 лютого 2019 року.

Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн гривень. Реєстрація кандидатів у президенти триватиме до 8 лютого включно.

Звернення про відмову від балотування Центрвиборчком прийматиме до 7 березня.

Передвиборча агітація розпочнеться наступного дня після дня реєстрації кандидата на пост президента і закінчується о 24 годині 29 березня.

Голосування на виборах президента проводитиметься 31 березня 2019 року з 8 до 20 години, а результати голосування ЦВК має встановити до 10 квітня.

Не пізніше як через 30 днів після оголошення офіційних результатів новообраний президент повинен вступити на посаду.