По Росії можуть вдарити новими санкціями через Азовське море, - Климпуш-Цинцадзе

Проти Росії можуть ввести нові санкції через ситуацію в Азовському морі, щоб не дозволити Кремлю відчути безкарність

Про це сказала віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Я не виключаю того, що нові санкції відносно Російської Федерації ще можуть бути введені. Це просто необхідно зробити для того, щоб не дозволити Кремлю відчути безкарність за такий зухвалий крок", - заявила вона, коментуючи агресію РФ в Азовському морі в листопаді 2018 року.

Крім того, вона зазначила, що поведінка РФ щодо невизнання українських моряків військовополоненими може призвести до того, що країни ЄС можуть повернутися до дискусії про необхідність введення санкцій у зв'язку з цією атакою.

"Очевидно, що мені, як українському громадянину і політику хотілося б, щоб це відбувалося миттєво і автоматично. Але я бачу, що це процес складних внутрішніх переговорів: ми чітко заявили про свою позицію, внесли пропозиції зі свого боку, однак рішення - за нашими партнерами. Звичайно, ми будемо продовжувати наполягати на тому, що така поведінка не може залишитися безкарною", - додала вона.