Суттєве ускладнення: яких змін у погоді очікувати українцям

У п`ятницю, 4 січня, з Греції на південний схід України прийде молодий потужний циклон і принесе суттєве ускладнення погоди

Про це повідомила синоптик Еспресо.TV Наталка Діденко. 

Циклон буде переміщуватися на південний схід України і принесе суттєве ускладнення погоди.  Особливо несприятливою буде погода в Приазов`ї - Запоріжжя, Донеччина. А також в Криму, на Луганщині, частині Херсонщини та Харківщини.

Сильні опади - сніг, мокрий сніг та дощ (залежно від температури повітря), північно-східний вітер досягатиме штормових значень.

"Хто збирається 4 січня в дорогу цими областями, які потраплять у сферу впливу циклону - дуже обережно", - попереджає синоптик.

У західних областях України та місцями на півночі передбачається невеликий сніг. Температура повітря поступово знижується, найближчої ночі передбачається від -3 до -9 °C. Вдень очікується від -1 до -5 °C. На Півдні та Південному сході від -2 до + 2 °C.

Надалі морози зміцніють, і вже 8 січня температура в Україні знизиться до 7-12 градусів морозу, на північному сході та в центральних областях температура може доходити до -17 °C. Вдень передбачається від -3 до -9 градусів.

У Києві 4 січня хмарно, без істотних опадів, можливий невеликий сніг. Найближчої ночі температура у столиці сягатиме від -5 до -7 °C, вдень від -2 до -4 градусів, з подальшим похолоданням.