https://static.espreso.tv/uploads/article/2591465/imagesim578x383-00000.gif", "width": 960, "height": 560 }, "description": "У багатоповерховому будинку в Сумах обірвався ліфт із візочком, у якому був двомісячний хлопчик" }

У Сумах з 9 поверху обірвався ліфт з дитиною: загинуло 2-місячне немовля

У багатоповерховому будинку в Сумах обірвався ліфт із візочком, у якому був двомісячний хлопчик

Про це інформує відділ комунікації поліції в Сумській області. Намагання рідних врятувати дитину виявились безуспішними. 

Правоохоронці з’ясували, що з дитиною був дідусь. Повертаючись із прогулянки до дому, він завіз дитячий візочок у ліфт.  Піднявшись на 9-ий поверх, чоловік вийшов першим, аби вивезти візочок. Несподівано ліфт обірвався.

За повідомленням, чоловік встиг вихопити малюка, але двері ліфта затиснули голову дитини та руки чоловіка. На місці намагалися допомогти сусіди та прибулі медики, але врятувати дитину не вдалося.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364-1 "Зловживання владою або службовим становищем" та ч. 1 ст. 119 ч. "Вбивство через необережність", в рамках якого проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення обставин і причин загибелі немовляти, повідомляє відділ комунікації поліції в Сумській області.

Наразі було затримано директора і одного із співробітників "Горсумиліфта". Дані особи затримані в порядку ст. 208 КПК України. Протягом доби їм буде повідомлено про підозру, після чого буде вирішуватися питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.