У Житомирі створять регіональний космічний центр

У Житомирі створять регіональний космічний центр "Полісся", що передбачено угодою про співпрацю, підписаною між Житомирським національним агроекологічним університетом та Національним центром управління та випробувань космічних засобів

У Житомирі створять регіональний космічний центр

24
Про це повідомляє Укрінформ.

"У грудні наш університет підписав угоду про співпрацю у сфері космічної, наукової і науково-технічної діяльності з Національним центром управління та випробувань космічних засобів. За словами ректора ЖНАЕУ Олега Скидана, угодою передбачено створення Регіонального космічного центру "Полісся", - розповіли у прес-службі університету.

Зокрема, у рамках співробітництва передбачене використання технічних засобів, методів моделювання складних систем, алгоритмічного, методичного та програмного забезпечення з метою проведення досліджень у галузі супутникової навігації, дистанційного зондування Землі та інформаційних технологій.

На базі ЖНАЕУ у січні цього року планують провести круглий стіл «Космічні технології в агробізнесі та екології», а навесні – Національний космічний форум.

Національний центр управління та випробувань космічних засобів заснований у 1996 році. Його функцією є завершення всієї ланки космічної діяльності, яку починають наукові установи та підприємства створенням орбітальних та наземних космічних засобів, випробування та експлуатація космічних апаратів та інших виробів, які виведені на орбіту.