Нацполіція схопила у Львові продавців метадону: SIM-карти, єврономери на авто й "товар" на 300 тис. грн

У Львові поліцейські затримали подружжя наркодилерів та вилучили наркотики на понад 300 тис. грн

До складу злочинної групи входили чоловік та дружина, котрі організували на території Львова збут наркотичного засобу "метадон" в особливо великих розмірах, інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

Під час затримання та санкціонованого обшуку правоохоронці виявили та вилучили наркотичний засіб "метадон" в особливо великих розмірах. Окрім того, вилучено мобільні телефони, SIM-карти різних операторів, автомобільні номерні знаки іноземної реєстрації та грошові кошти, виручені від збуту наркотиків в національній та іноземній валюті.

Нарковмісні речовини 60-річний чоловік та його 59-річна дружина збували наркозалежним особам у приватному будинку.  Все вилучене під час санкціонованого обшуку скеровано на експертне дослідження, вартість виявлених наркотичних засобів за цінами "чорного" ринку становить понад 300 тис. грн.

Зловмисники затримані в порядку ст.208 КПК України, їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від 6 до 10 років із конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування, вирішується питання щодо обрання наркодилерам міри запобіжного заходу - тримання під вартою.