Ми просимо всі церкви молитися про справедливий мир для України, - Епіфаній

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній закликав усі помісні церкви молитися за мир в Україні

Про це він заявив після отримання з рук вселенського патріарха Варфоломія Томоса про автокефалію Православної церкви України, повідомляє "Укрінформ".

"Разом з молитвами подяки ми також сьогодні підносимо до Бога прохання про наш український народ, який вже 5 років страждає від війни, принесеної ззовні в наш мирний дім. Ми просимо вашу Всесвятість, всю Матір-церкву та всі помісні церкви молитися про справедливий мир для України і віримо, що як Бог почув наші спільні молитви про мир і єдність для нашої церкви та виконав на благо те, про що ми просили, так і почує в ці молитви і дасть державі нашій мир", - сказав Епіфаній.

Він зазначив, що особливо у молитвах просить Божої допомоги для тих українців, які зараз терплять полон, несправедливе ув'язнення чи переслідування, страждає від війни та поневолення.

Митрополит наголосив, що завдяки підтримці Вселенського патріарха Варфоломія, Священного синоду та підтримці української держави і Президента Петра Порошенка, розділення, яке донедавна мало місце в нашій церкві, усунене . "І єднання відновлене. Видимою ознакою цього є ми, українські ієрархи, хто на ваше запрошення, Ваше всесвятості, прибули сюди”, - додав він.