Блокування 30 моделей смартфонів можна "обдурити" за допомогою фото. Яких саме

Останнім часом можна спостерігати сплеск популярності технології розпізнавання обличчя в якості способу розблокування смартфона. Однак далеко не всі пристрої, які пропонують таку функцію, можуть похизуватися її якістю

Нове дослідження, яке наводить портал androidauthority, показує, що захист безлічі телефонів можна подолати за допомогою звичайної фотографії.

Голландська організація Consumentenbond виявила, що з 110 протестованих пристроїв 42 можна легко розблокувати за допомогою високоякісної фотографії власника.

Зазначимо, що в своєму тестуванні організація враховувала регіональні варіанти і варіанти з двома SIM-картами як окремі моделі, тому реальна кількість моделей із "супер-захистом" фактично становить 30 одиниць.

Тим не менш, це все ще дуже багато. Список не обмежений кількома виробниками, оскільки тут були представлені такі компанії, як Alcatel, BlackBerry, Huawei, Lenovo, Nokia, Sony і Xiaomi.

Більшість з цих телефонів є бюджетними пристроями, але у "чорному списку" є і кілька флагманських моделей. До них відносяться HTC U11 Plus, Huawei P20 Pro і Sony Xperia XZ2 series.

Повний список протестованих смартфонів ви можете переглянути у таблиці. У першій колонці перераховано моделі, які пройшли випробування. У другій - які не вистояли у "боротьбі" із фото. У третій колонці зазначено моделі, які можна розблокувати фотознімком, але вони мають більш "суворі" налаштування.