Оприлюднено рейтинг найдорожчих футболістів світу

Експерти Міжнародної футбольної обсерваторії CIES оприлюднили новий рейтинг найдорожчих футболістів світу

Про це повідомляє "Футбол 24".

Перше місце в класифікації зберіг форвард ПСЖ і збірної Франції Кіліан Мбаппе. Його експерти Міжнародної футбольної обсерваторії оцінили в 218,5 млн євро. Ще одним футболістом, вартість якого перевищила дві сотні мільйонів у євровалюті став нападник "Тоттенгема" та англійської національної команди Гаррі Кейн – 200,3 млн. Замкнув трійку лідерів ще один атакувальний гравець ПСЖ бразилець Неймар. Його ціна – 197,1 млн євро.

Вартість відразу 27-ми гравців перетнула позначку в 100 млн євро. Серед них: 16 зірок грають в англійській Прем'єр-лізі, 5 – в іспанській Ла Лізі, 3 – в італійській Серії А, 2 – у французькій Лізі 1 та лише один – у німецькій Бундеслізі.

Найбільше представництво серед гравців із цінником 100 млн євро та більше має Бразилія (6). Далі йдуть Англія і Франція (по 5), Аргентина, Португалія, Бельгія (по 2), Єгипет, Німеччина, Сенегал, Уругвай та Італія (по одному).

Ліонель Мессі та Кріштіану Роналду, які за останні 11 років на двох здобули 10 "Золотих м'ячів", опинилися в рейтингу не на чільних ролях. Лідер іспанської "Барселони" – сьомий (171,2 млн євро), а португалець – лише 19-й та коштує 127,2 млн.