Лідери демократів закликали Трампа негайно відновити роботу уряду

Лідери демократів закликали президента США Дональда Трампа негайно відновити повну роботу уряду і припинити "шатдаун", щоб продовжити обговорення з приводу безпеки на кордоні

Як передає CNN, з таким словом у відповідь, відразу після звернення Трампа до жителів країни, виступили спікер Палати представників США Ненсі Пелосі та лідер демократичної меншості в американському Сенаті Чак Шумер.

"На жаль, багато з того, що ми чули від президента Трампа протягом усього цього безглуздого "шатдауну", було наповнене дезінформацією і навіть злістю. Президент вибрав страх. Ми хочемо почати з фактів", - заявила Пелосі.

За її словами, Трамп має припинити створювати кризу і має відновити роботу уряду.

У свою чергу, Чак Шумер наголосив, що необхідно відокремити питання фінансування безпеки кордону від закриття уряду. За його словами, потрібно припинити "шатдаун", і потім, на двопартійній основі, обговорювати проблему прикордонної безпеки.

"Ми не керуємося істерикою ... Жоден президент не повинен стукати по столу і вимагати, що він доб'ється свого, інакше уряд закриється. Завдається шкода мільйонам американців, яких розглядають як важіль", - сказав Шумер.

За його словами Трамп "використовував Овальний кабінет, щоб створити кризу і відвернути увагу від безладу у своїй адміністрації".

Нагадаємо, у своєму телезверненні до американців Трамп поклав відповідальність за 18-денне часткове закриття уряду на демократів.

За його словами питання "шатдауну" може бути легко вирішене, якщо його політичні опоненти поступляться його вимогам щодо фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Трамп повідомив, що запросив лідерів Конгресу США на зустріч в середу, 9 січня, щоб спробувати відновити фінансування роботи уряду.