Манафорт обговорював "мирний план" щодо України з росіянином Килимником

Екс-голову передвиборчого штабу президента Дональда Трампа Пола Манафорта підозрюють в обговоренні "мирного плану" щодо України з росіянином Костянтином Килимником

Про це повідомляє Голос Америки.

Помилка команди захисту Манафорта, яка не змогла правильно редагувати частини подання до суду, дозволила американським ЗМІ дізнатись про раніше невідомі підозри спецпрокурора Мюллера.

У поданні до суду, частина якого мала бути прихована (традиційно частини тексту "заливаються чорним"), адвокати припустились технічної помилки. Якщо виділити суцільні чорні рядки на сторінках подання та скопіювати їх у вікно Notepad, форматування зникає і можна прочитати те, що адвокати не зуміли сховати.

З тексту подання стає зрозуміло, що Мюллер звинувачує Манафорта у передачі даних опитувань громадської думки під час президентської кампанії 2016-го року його бізнес-партнеру Килимнику, якого підозрюють у зв'язках із російською розвідкою.

У документі також йдеться про те, що Манафорт та Килимник обговорювали "мирний план для України" під час зустрічі у 2016 році. В обох випадках захист Манафорта стверджував про те, що він не може пригадати деталей зустрічей.

Американські журналісти вважають, що Килимник та Манафорт обговорювали "мирний план", який відрізняється від того, який намагався передати адміністрації США український нардеп Андрій Артеменко.

У розслідуванні Мюллера Килимника називають "колишнім російським розвідником", позначаючи в матеріалах справи як "Особа А" і не оприлюднюючи інших деталей.

Згідно з опублікованими даними, Килимник працював з Манафортом і керував його київським офісом з 2005 до 2015 рр., а також "бачив, як Манафорт працював в різних країнах". Про які конкретно країни йдеться, він не уточнив.