"Північний потік-2" будують для шантажу Києва та Варшави, - прем'єр Польщі

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" свідчить про "непослідовність" Брюсселя

Про це він заявив в інтерв'ю американському каналу CNBC, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми також наголошуємо, що проект "Північний потік - 2"- антиєвропейський, і це ще один приклад того, як до держав ставляться по-різному в схожих ситуаціях", - заявив Моравецький.

Прикладом непослідовності Брюсселя він назвав той факт, що кілька років тому Єврокомісія "за низкою міркувань" заблокувала реалізацію проекту "Південний потік".

"А тепер у контексті "Північного потоку - 2" усе ті ж аргументи були сприйняті позитивно", - зазначив він.

За його словами, проект будівництва є інструментом для "шантажу України і Польщі".

Як повідомлялось раніше, президент Польщі Андрій Дуда сказав, що складно зрозуміти підтримку проекту "Північний потік-2", який зберігає гегемонію Газпрому на європейському ринку.

"Те, що в ЄС немає рішучого "стоп" для Газпрому, що Газпром себе популяризує в ЄС, а багато країн Євросоюзу та їхні лідери спокійно на це погоджуються, є чимось, з чим я не можу змиритися", - сказав президент РП.

Він зазначив, що весь час дискутує з цього приводу зі своїми європейськими колегами та наголошує на необхідності посилити санкції проти Росії.