Релігійним громадам нацменшин збережуть мову богослужіння, - ПЦУ

Релігійним громадам національних меншин, які перейдуть від УПЦ МП до Православної церкви України, збережуть їхню мову богослужіння

Про це під час брифінгу після спільного богослужіння розповіли архієпископ Чернівецький і Кіцманський Онуфрій та архієпископ Буковинський і Хотинський Герман, передає Укрінформ.

Архієпископ Буковинський Герман нагадав, що перед Об’єднавчим Собором румунські ЗМІ розповідали, що буде суцільна українізація церкви. Тобто, румуномовне населення Буковини залякували, що заберуть їхню мову та традиції. Він запевнив, що це неправда.

"Якщо люди захочуть, то залишать румунську мову богослужіння, якщо захочуть - перейдуть на українську. Ніщо не повинно бути перешкодою для об’єднання", – додав архієпископ.

Церковник нагадав, що одна з перших буковинських громад, які прийняли рішення перейти від Московського патріархату, просили зберегти звичну їм церковнослов’янську мову богослужіння. Блаженніший митрополит Епіфаній та архієпископ підтримали це рішення і залишили церковнослов’янську мову для богослужіння.